jueves, octubre 09, 2025

Maria Nicolau

 Un dia, en Víctor havia vist el llibre de #MariaNicolau: #CuinaoBarbarie. I ho va comprar.

 Després, un altre dia vam anar a #VilanovadeSau a dinar al restaurant on cuinava la Maria Nicolau.

 En aquella època encara no era famosa, no sortia a #TV3 ni havia esdevingut la cuinera mass media que és actualment.

 Primer vam fer una volta pel poble. Molt petit, però molt bonic i molt arreglat. No ens vam trobar ningú pel carrer.

 En una casa hi havia un cartell que posava: “Can Bofill i Vilamala”. Recordo que vaig enviar una foto a la meva amiga #AnnaVilamala i em va dir que per aquella zona hi havia molts Vilamalas.

  Me'n recordo perfectament del que vaig menjar, perquè era exquisit. Era una crosta amb puré.

 Al final del dinar, en Víctor va preguntar per la Maria i si podia venir a signar-li el llibre que havia portat.

 Ens van dir que cap problema i ella de seguida va sortir. Era molt accessible i molt propera i li va signar el llibre a en Víctor.

 És estrany quan coneixes algú que encara no és famós; jo no la coneixia, i després vas veient tot el procés de transformació d'aquesta persona.

 Ja no la pots veure igual i, quan la veus a la pantalla, cobra una altra dimensió i te'n recordes d'aquell dia a Vilanova de Sau.

 Maria Nicolau ha fet un altre llibre: #Cremo i Víctor el va posar als Reis d'aquest any.














No hay comentarios: